Manufakturforretning.
Stationspladsen 3, Malling.
Manufaktur betød oprindeligt bearbejdet i hånden. En virksomhed samlede et antal arbejdere, der producerede varer uden brug af maskiner som f.eks. vævere og skræddere. Med industrialiseringen blev manufakturernes udbredelse indskrænket. Ordet manufaktur betegnede nu udelukkende tekstilvarer og deres fremstilling.
Søren Jensen, der var født på Mallinggård, byggede i 1890 Stationspladsen 3 som manufakturforretning. Han døde dog allerede samme år af tuberkulose og hustruen Jensine året efter. Den etårige Hansine blev forældreløs. Pudsigt nok blev forretningen overtaget af en ny Jensine, gift med en Søren Jensen. Den nye Jensine var gudmor til Hansine og barnet voksede op i huset.
I 1926 kom Carl Villadsen og hans mor til Malling. Carl var manufakturhandler og drev forretningen med hjælp fra moderen og en kommis. I 1943 blev han gift med Elisabeth, der var syerske. De to drev butikken til Carl døde i 1950. Elisabeths søn, Børge Kirkemann og hustru flyttede til Malling og hjalp til. I 1968 overtog Børgeforretningen. Der var stadig manufaktur, dvs. færdigfabrikerede tekstiler, som herre- og dametøj, børnetøj, undertøj, metervarer, bændler, knapper, mellemværk, osv.
I 1970 da Ingrid Vedel lukkede ”Malling Boghandel og Sæbehus” overtog Børge varelageret. Desuden salget af ugeblade, aviser, tipsforhandling og salg af lodsedler til Vare – og Klasselotteriet.
Børge døde i 1984 og sønnen Gert afviklede forretningen. I februar 1985 lejede Odder Apotek sig ind. Apoteket flyttede senere over i Stationsbygningen.
En kort overgang var der teorilokale på Stationspladsen 3.
Bichel Vine åbnede 31 august 2017.