Et stemningsbillede fra Malling fredag den 4. april 1997

Denne site er en del af en rapport fra Kulturambulancen, Netværker april 1997. Klik her for introduktion og indhold

—-0000—-

Interview ved brugsen i Malling

Den første vi mødte, var Vagn, som har boet i Malling i 30 år.
Han handler delvis i Malling, udbuddet er rimeligt til byens størrelse.
Alt er indenfor rækkevidde, og der går busser til Århus og Odder hver halve time.
På spørgsmålet om han synes, at der er noget, der skulle være anderledes, svarer han med et stort NEJ!

Den anden var Sigrid fra Ajstrup strand.
Hun var meget glad for at bo her, og har boet i byen siden 1954.
Alt er perfekt nu, men hun var udsat for en trafikulykke lige før nytår med en brækket ryg, var syg i 3 måneder. Der er mange tilbud til de ældre, som hun vil bruge, når hun får det bedre.

Åse har boet i Malling i 6 år og er meget glad for at bo her. Er tilflytter fra Århus. Hun mener, at der er lidt langt til indkøb, men ellers ok.

Tove er den næste vi møder. Hun var i brugsen med sine børnebørn Mikkel og Nanna. Hun har boet i Malling i 5 1/2 år. Bruger ikke de faciliteter, der er.

De næste, er tre piger, der har været inde i brugsen for at se på økologiske varer, de hedder Birgitte, Birgit og Lene. De har bevidst valgt at bo i Beder- og Malling-området. De to er fra Beder og en fra Malling. De er alle tre med i en grøn livsstilgruppe sammen med Monique. Det eneste Birgitte savner er et selskabslokale. De syntes, at alle ting er i området.

Pølsemanden hedder Claus Holm. Han har haft pølsevogn i 3 1/2 år. Han har boet i området altid, de sidste 12 år har han boet i Malling. Han fortalte, at der er mange boligforeningshuse i Malling. Boligforeningen hedder Beder og Malling. Der er mange fritidstilbud til alle aldre. Det eneste der ikke er godt, er de sociale problemer mange af de nye tilflyttere har. Pølsevognen er et samlingssted for byens unge.

Søren, Kennet og Per er tre drenge fra 10. klasse i Malling skole, de har boet i byen altid. Det eneste de er utilfredse med, er de nye tilflyttere, som kommer med nye vaner såsom rygning af hash. De har ikke haft de problemer før. De er alle enige om at fritidstilbuddene er alletiders. Hvis man keder sig, er det ens egen skyld. Slutbemærkningen var, at det er træls, at man ikke kan få kørekort til traktor

Sådan var stemningen en fredag formiddag på parkeringspladsen ved brugsen i Malling.