Gadebilleder – side 11

I forbindelse med udgivelse af bogen er der flere muligheder: Jeg kan udfærdige bogens manuskript fuldstændigt med illustrationer vedlagt. Derefter kan det sendes til el antal forlag. Det kan give resultat i form af, at bogen bliver udgivet. Der kan også ske det, at alle forlagene sender det retur. En anden mulighed er at tale med nogle forlag om ideen. Derefter udarbejder jeg en synopsis, som kan sendes til forlaget, hvor den godkendes og rettes til. Herefter kan bogen skrives.

Efter at boghandlernes monopol er brudt, og det er blevet tilladt for alle at sælge bøger, ligger der også muligheder for bogudgivelser andre steder. Jeg har talt med Jan Krarup, Dansk Supermarked, som driver forretningskæderne Bilka, Føtex og Netto. Han var positiv over for ideen om at udgive en bog, som jeg beskrev den. Jan Krarup fortalte, at Dansk Supermarked tidligere har udgivet en bog af lokalhistorisk interesse i forbindelse med orkanens ødelæggelser i Sønderjylland i 1999.

Den økonomiske gevinst ved et projekt som dette afhænger af mange forskellige faktorer. Jeg vil undlade at komme ind på disse i opgaven, da det afhænger meget af den enkelte udgivers normale retningslinier.

 

Forslag 2

Dette er et forslag til en temadag for elever i 1. eller 2. klasse på Malling skole. Eleverne er 7-8 år, hvilket jeg synes er en god alder til et kend-din-by-projekt. Børn i den alder er sædvanligvis meget modtagelige og motiverede. Desuden er de glade for “en god historie”, og vil sandsynligvis finde emnet spændende. Jeg vil foreslå, at det skal finde sted i august måned eller i starten af september. Det er en behagelig årstid rent klimamæssigt.

Videre til side 12 – klik her