Kalender 2020 april

Norsminde havn cirka 1968. Fotograf ukendt
Norsminde havn cirka 1968. Fotograf ukendt
Norsminde havn august 2019. Fotograf L Frandsen
Norsminde havn august 2019. Fotograf L Frandsen

Fiskehuset Norsminde havn.

Gl. Krovej 1A Norsminde.

Salget af fisk på havnen i Norsminde begyndte i 1920’erne. Martin Olsen og Maren kom fra København til Norsminde i 1910. Martin var fisker og Maren solgte fisk fra et par bøgeplanker over en trækasse. Fiskene blev gjort i stand, efterhånden som de blev solgt.

Senere blev der bygget et træskur, – det første fiskehus.

Ajnor, der var ældste søn af Martin og Maren Olsen, havde fisket i Østersøen, fra Esbjerg og Skagen. Ajnor blev gift med Anna og de overtog med tiden fiskesalget i Norsminde. Fiskene gik i hyttefade, det var især ål, men der blev også fanget mange fladfisk, torsk, en del sild, makrel, hornfisk og ørreder.

Sundhedsmyndighederne var ikke begejstrede for hygiejnen i butikken. Så Ajnor byggede i 1964 et murstenshus. Han var stolt af det. Der var fliser på væggene og en håndvask. Gennem de store vinduer i huset, kunne man se fisk og ål der svømmede i hyttefadene. Ajnor fik ikke megen glæde af huset, han døde allerede i 1967.

Huset er bygget om nogle gange, der har været flere ejere og en del forpagtere. Fra 1969 til 1997 ejede Tage Strandbo huset. Eigil Wilhelmsen forpagtede det fra 1975 til 1980, det var ham der begyndte at sælge fiskefrikadeller. Fra 1980 til 1997, hvor han solgte til Ib Christensen drev Tage Strandbo selv Fiskehuset.

Siden april 2017 har Fiskehuset været forpagtet af Rhodi og Signe Graham.

Klik her for at komme tilbage til oversigten