Kalender 2013 januar

Pension Højbo

Vita og Hans Pedersen kom til Malling 1947-1948, hvor de boede i en lille/lejlighed på Bredgade 43 (Danske bank). I 1948 købte de villa Højbo, Bredgade 94, som Marius Brixen lod bygge i 1928, og indrettede det til pensionat. Vita solgte i 1962 til Annelise og Axel Hansen, som drev pensionatet til 1972, hvor det lukkede. På den anden side af Bredgade var der en stor have, hvor man dyrkede grøntsager til eget brug. Der var plads til 5 fastboende: Annonce i Ugeposten 1955: Umøbleret eller møbleret stue med fuld forplejning tilbydes for kortere eller længere tid.

Unge ugifte, der boede på værelser i byen, spiste deres måltider på Højbo. Endelig blev der også sendt mad ud af huset, gule ærter feks. Der var altid unge piger ansat til at hjælpe med servering og i køkkenet. Det skete, at pigerne og de mandlige pensionærer fik et godt øje til hinanden. Familie og venner kom som feriegæster om sommeren, men alle hjalp til. Da Hans vandt i tips, købte de det første TV i byen. Det halve af byen kom nærmest på besøg om aftenen for at se på.

Billede 1: Villa Højbo, bygmester var Ferdinand Holm. Billede 2: Pensionærerne i gang med frokosten: Yderst til ve. Svend, med ryggen til Hans, i den hvide kittel, til højre for landposten Jens Peter Thomsen, Bent- alle tømrer ansat hos Rogersen. Til højre nr. 2 trafikassistent Ove Mikkelsen, mejeristen ved siden af. På trappen nederst Hanne Kristensen. Billede 3: Kaffepause: Fra venstre Vita, Anni (søster til Vita), fru Nielsen, landpost Jens Hougaard Sørensen og Betty Jensen.
Billede 1: Villa Højbo, bygmester var Ferdinand Holm.
Billede 2: Pensionærerne i gang med frokosten: Yderst til ve. Svend, med ryggen til Hans, i den hvide kittel, til højre for landposten Jens Peter Thomsen, Bent- alle tømrer ansat hos Rogersen. Til højre nr. 2 trafikassistent Ove Mikkelsen, mejeristen ved siden af. På trappen nederst Hanne Kristensen.
Billede 3: Kaffepause: Fra venstre Vita, Anni (søster til Vita), fru Nielsen, landpost Jens Hougaard Sørensen og Betty Jensen.

 

Retur til oversigt 2013