Kalender 2014 oktober

Slagterne i Malling

Omkring 1920 er der 3 slagterudsalg i Malling, hvoraf to selv har slagtehus. Marius Brixen på Bredgade 51, det er nok den fineste forretning, der også ligger på »Strøget«. Brixen bliver en velhavende mand. På Ajstrupvej nr. 5, lige ved siden af bageren i nr. 3, har slagter Rasmus Eskesen en kombineret vognport og butik ud til gaden og slagtehus i baghuset. Man kan stadig ane vognporten på facaden. Han kører på torvet i Aarhus onsdag og lørdag og sælger kød fra sin hestevogn. Når koen skal slagtes, føres den gennem butikken og ud til slagtehuset. Det er så bekvemt indrettet, at butikdisken kan svinges til siden, så kreaturerne kan komme forbi. Senere på dagen kører hestevognen igennem butikken for at hente kødet.
l Mallinghus på Ajstrupvej 11 er der slagteriudsalg fra Odder Slagteri. Inger og Niels Johannsen flytter udsalget til Ajstrupvej i baggården til Malling Kro og derfra til Bredgade 80 i 1928. Forretningen lukker i 1970.

Billede 1. Slagter Rasmus Eskesen på vej til torvet i Aarhus i sin hestevogn med kød fra »Malling Kød Udsalg«. Foto 1910. Billede 2. Inger og Niels Johannsen ca. 1920-1925 på Ajstrupvej. Inger står foran butikken. Porten fører ind til Malling Kro. Varevognen er en Ford T med det karakteristiske flade tag. Bemærk også de åbne vognskærme, rattet sidder i højre side, og at vognlygterne ikke er integreret i bilen. Billede 3. I 1980 kan man stadig  at der har været Slagteriudsalg på Bredgade 80
Billede 1. Slagter Rasmus Eskesen på vej til torvet i Aarhus i sin hestevogn med kød fra »Malling Kød Udsalg«. Foto 1910.
Billede 2. Inger og Niels Johannsen ca. 1920-1925 på Ajstrupvej. Inger står foran butikken. Porten fører ind til Malling Kro. Varevognen er en Ford T med det karakteristiske flade tag. Bemærk også de åbne vognskærme, rattet sidder i højre side, og at vognlygterne ikke er integreret i bilen.
Billede 3. I 1980 kan man stadig se, at der har været Slagteriudsalg på Bredgade 80

 

Tilbage til oversigt 2014