Kalender 2014 september

Beder Butikscenter på Kirkebakken.

Centret er opført fra 1967 og taget i brug efteråret 1968. Før centret bygges, ligger der tre gamle slægtsgårde på arealet. »Beder Gammelgård« på hjørnet af Kirkebakken og Byvej. Den overtages i 1966 af Aarhus Kommune og nedrives. I midten ligger »Hjortshøjs gård«, som i 1893 opkøbes afJacob Mikkelsen Fogh. Den bliver nedrevet omkring 1916. Helt ud til Beder Landevej ligger »Foghs Gård« tæt ved gadekæret. I 1898 flyttes den ud for enden af Engdalgårdsvej. Som den første forretning på den nye torv åbner Kis og Frantz Bugajski Gulf tanken med servicestation 26. september 1968.

Billede 1.  Forrest Beder Gammelgárd på hjørnet af Byvej til venstre og Kirkebakken forrest. Ud af Byvej ses til højre en hvid bygning, stuehuset til Eskegården, som stadig ligger der. Stuehus og hestestald på Beder Gammelgård stammer fra ca. 1800, opført i bindingsværk og kampesten. Gården har tidligere været fæstegård under Vilhelmsborg. Billede 2.  Beder Butikscenter september 1972. Der er valgplakater »Stem nej til EF«. På højre side kan man ane Butiksskilte med Slagter, bager og Spar Købmand bagved Gulfs benzinstandere. Billede 3.  15 års jubilæum pä Torvet 1983. Forrest Østjysk Musikforsyning, bagerst butikskilte med Damefrisør og Kawa Sko. Foto taget mod øst, Kirkebakken er til venstre.
Billede 1.
Forrest Beder Gammelgárd på hjørnet af Byvej til venstre og Kirkebakken forrest. Ud af Byvej ses til højre en hvid bygning, stuehuset til Eskegården, som stadig ligger der. Stuehus og hestestald på Beder Gammelgård stammer fra ca. 1800, opført i bindingsværk og kampesten. Gården har tidligere været fæstegård under Vilhelmsborg.
Billede 2.
Beder Butikscenter september 1972. Der er valgplakater »Stem nej til EF«. På højre side kan man ane Butiksskilte med Slagter, bager og Spar Købmand bagved Gulfs benzinstandere.
Billede 3.
15 års jubilæum pä Torvet 1983. Forrest Østjysk Musikforsyning, bagerst butikskilte med Damefrisør og Kawa Sko. Foto taget mod øst, Kirkebakken er til venstre.

 

Tilbage til oversigt 2014