Kalender 2016 marts

Pomona: Blomster, frugt, grønt
ved Karen Margrete Nielsen af alle kaldet »Tulle«.

Tulle overtog i 1946 Pomona (navnet på den romerske gudinde for frugt og nødder) i kælderen på Bredgade 53. Bag forretningen lå en lille lejlighed med kakkelovn, hvor Tulle, Michael og de efterhånden to børn John og Jytte boede til leje.

Der var ikke mange penge i omløb i 1946, så omsætningen var lille de første år. Tulle kørte ikke selv på Grønttorvet. Fire gange om ugen kom en vogn fra Aarhus med blomster, to gange med grønsager. Kranse til begravelser bandt Tulle selv. Som datter af gartner Hilmar Christensen pa Fløjstrupvej var hun vant til arbejdet. Op mod advent og jul blev der bundet rigtig mange kranse, arbejdet begyndte allerede i oktober.

I 1956 byggede familien hus længere nede ad Bredgade for at få plads til et barn mere – Lone. Ofte blev der arbejdet til midnat, når kransene skulle bindes, men så kom naboer og venner ind og hjalp til og fik en kop kaffe. De kunne jo se, at der var lys.

Billede 1:
1970. Bredgade 53 med Pomona i kælderen. Huset er bygget i 1887. Pomona lukkede i 1978.

Billede 2:
Ca. 1960. Tulle ved reolen med sammenplantninger af tulipaner og hyacinter til jul.

Billede 3:
Ca. 1950. Børnene John og Jytte sidder midt i forretningen før sengetid. Megen plads var der ikke tilen familie på fire.

Tilbage til oversigten