Gadebilleder – side 10

Dette forslag går ud på, at jeg vil skrive en børnebog. Bogen skal handle om en pige på omkring 6-7 år, der bor i sovebyen. Hendes familie har boet i byen i flere generationer. En dag fortæller pigens mor om, hvordan det var at være en lille pige i byen i 60’erne. Det synes den lille pige lyder så fantastisk, at hun drømmer sig ind i den tid. Når bogens historie starter, skal disse ting være sket. Moren har fortalt om sin barndom, og det er pigens fantasiverden, vi oplever. Denne verden skal være identisk med den, som moren har fortalt om, og pigen skal være som en slags Alice i Eventyrland.

Der skal udtænkes et plot, så handlingen bliver et spændende forløb. Dog må handlingen ikke blive uvirkelig og uigenkendelig. Formålet med bogen er netop at fortælle om en svunden tid: 60’erne. I et efterskrift til forældrene vil jeg fortælle om formålet med bogen og baggrunden for at have skrevet den.

Billede 7 – Dette billede har jeg taget med, fordi jeg synes, at den type af tegninger ville egne sig til min børnebog i formidlingsforslag 1

Illustrationerne skal være tegninger. Hvis jeg ikke selv kaster mig ud i opgaven, skal det være en tegner der indfrier mine forventninger om, hvordan det skal være. Eksemplet her på siden, synes jeg er en egnet type tegning. Bogen skal være på ca. 32 sider. På hver side forestiller jeg mig, at der skrives omkring 10 linier. For hvert opslag skal der være mindst en illustration. Det giver børnene noget at kigge på, mens der bliver læst højt.

Jeg har talt med forlagskonsulent Lisbeth Andersen Skov, Søborg, som har vejledt mig med hensyn til nogle rent praktiske forhold i forbindelse med udgivelsen af en bog.  Blandt andet hvordan det er fornuftigt i pædagogisk henseende at bygge en børnebog op.

Videre til side 11 – klik her