Morgenbladet side 1

MARSKAL SHUKOV OG GENERAL PATTON
STAAR KUN 200 KM FRA HINANDEN

Tilintetgørelsen af de tyske styrker ved Nordsøen skrider støt frem, og tyskernes spredte modstand kan ikke standse den stadige fremtrængen mod øst. I virkeligheden blev slaget vundet vest fro Rhinen. Da de tyske hære var knust her, kunne Tyskland ikke stille noget forsvar ved Rhinen. Efter overgangen behøvedes derfor ingen brohoveddannelse, men fremrykningen kunne straks begynde, og denne har hidtil formet sig som en forfølgelse af slagne og utilstrækkelige tyske styrker.

Efter overgangen over Weser tog englænderne verden og Nienburg og rykker nu frem mod Lüneburger Heide. De er nu mindre end 60 km fra Hamburg. Hannover, hvor udenlandske styrker praktisk talt havde overtaget styret, blev overtaget af 200 amerikanske infanterister. Braunschweig angribes, men amerikanerne fortsætter både nord og syd om byen mod Magdeburg. Der kæmpes i Erfurts forstæder, men også denne by omgås. I Thüringen er amerikanerne gået 60 km frem og står 100 km fra Leipzig. Coburg er erobret og amerikanerne står 70 km fra den tjekkiske grænse. Der er yderlige taget 45.000 fanger i Ruhr.

Siden sidste lørdag har de Allieredes fly ødelagt 767 tyske fly på jorden. Lommeslagskibet ”Admiral Scheer” blev sænket i Kiel havn natten til tirsdag.

Tyskerne drives hurtigt ud af Wien. Ni tiendedele af byen er renset og alle broer over Donau er i russernes besiddelse. Ved at undgå brugen af artilleri har russerne ved befolkningens hjælp skånet byens berømte bygninger. I Königsberg er yderligere taget 50.000 fanger, og der er optalt 42.000 faldne tyskere. I den østlige del af Italien er englænderne gået 4 km frem, og mod vest har amerikanerne taget Massa og står knap 30 km fra Spezia.

16 ÅRIG STIKKERSKE HENRETTET

Den 16 årige I.V.S  er fundet dræbt i Degnemosen. Det drejer sig om henrettelsen af et usædvanligt råt og fordærvet pigebarn, som ville have været en fortsat trussel mod Frihedsbevægelsen. Det var I.S. , der forsøgte at sælge en pistol til den unge kemigraf L., der efter hendes anvisning senere blev myrdet af HIPO sammen med sin kammerat, F.L.. Den unge pige, der havde været forlovet med den nu dræbte HIPO mand Flemming Larsen blev afhentet i sit hjem (adresse) af frihedskæmpere. Under en afhøring gik hun til fuld bekendelse af sin stikkervirksomhed og fortalte desuden hvilke HIPOer, der myrdede de to unge mænd. Hun blev også henrettet.

TO NYE ”UOFFICIELLE” HENRETTELSER

Den 24 årige kommunekasserer P.M.R. fra (by) er fundet dræbt ved nakkeskud i Frederiksholms Kanal.  Omtrent samtidig og under lignende omstændigheder er ejendomsinspektør D. (adresse) fundet myrdet i Grønnemose Allé i Søborg. Det oplyses at det i begge tilfælde drejer sig om uofficielle henrettelser eller rettere mord på danske patrioter mod hvilke tyskerne ikke havde bevis for de sigtelser, de rejste mod dem. P.R. blev arresteret i København den 19. februar. Han havde kone og 2 små børn.

TRE GESTAPOMÆND DRÆBT

Frihedskæmpere åbnede forleden ild mod en bil med 3 medlemmer af det tyske sikkerhedspoliti, som kom kørende på landevejen i nærheden af Verninge. Samtlige tyskere blev dræbt, men det lykkedes patrioterne at slippe bort. De tre Gestapofolk havde været på razzia i Assens, som ikke gav resultat. Under skyderiet blev chauffør C.O.A. dræbt af en vildfaren kugle.

SIDSTE

Cigarhandler C.B. (adresse) er afgået ved døden i tysk koncentrationslejr. Der er nu yderligere ankommet 473 politibetjente til Frøslev fra Tyskland. Herefter skulle der kun være ca 30 tilbage i tyske lejre.

Til side 2 – klik her